Magamról

Ki vagyok és hogyan is kerültem én Egyiptomba

A nevem Timea és Budapesten laktam…egészen 2010 Novemberéig.

Egyiptom iránti szerelmem nem új keletű: általános iskolás korom első családi nyaralása alkalmával habarodtam bele az egzotikus sivatagi ország kultúrájába, az arab nyelvbe és az emberek kedvességébe. Mindig is kint szerettem volna élni, ha nem is örökre, de legalább egy időre kipróbálni milyen más is itt az élet.

Az Al-Azhar Egyetemre jelentkeztem, ahová meg is kaptam az ösztöndíjat 2010 nyarának végén. Persze a dolgok itt Masr földön, vagyis Egyiptomban, nem olyan egyszerűen mennek, mint arra hamar rá is jön az ember körülbelül az első héten. Az egyetemből végül nem lett semmi ( a blogon már kifejtettem részletesebben miért is nem), de közben megtaláltam a férjemet, sikeresen letettem a középfokú nyelvvizsgát arab nyelvből, iszlám tanulmányok és pszichológia szakon tanulok, fő állásban pedig egy angol nyelvű portál egyik szerkesztőjeként dolgozom már több mint két éve. Szabadidőmben magazinoknak és weboldalaknak írogatok cikkeket/fordítok szabadúszóként magyar illetve angol nyelven egyaránt. Egy ideje már ismét Budapesten élünk, ezért nincsenek egyenlőre újabb blogposztok.

A történetemről részletesebben itt olvashatsz: https://magyarlanykairoban.wordpress.com/category/tortenetem/

Ezzel a bloggal szeretném egy kicsit megismertetni mindazokat Egyiptom valódi arcával, szokásaival és mindenével, akik még nem jártak itt, de szeretnének, vagy voltak már turistaként, de egy-két hétnél többet nem töltöttek az országban. Nyilván mindenki másképp látja Egyiptomot, ezért is szeretném előre leszögezni, hogy a posztjaimban a saját tapasztalataimat és élményeimet osztom meg veletek.

Egyiptom mindenki számára tartogat valami érdekeset. Remélem ezzel a bloggal átadhatok egy kicsit az egyiptomi életérzésről, minden pozitív és negatív oldalával együtt.

Ha bármi kérdésed van vagy üzennél, a blog Facebook oldalán megteheted: https://www.facebook.com/magyarlanyegyiptomban

6 thoughts on “Magamról

  1. Pingback: Látogatás az orvosnál | Magyar lány Kairóban

  2. Kedves Timea , dolgozatot kell irnom s szeretném megkérdezni hogy hajlando vagy -e interjut adni a koptok helyzetéhez? üdvözlettel Erika

    • Kedves Erika, sajnos nem igazán vagyok képben a kopt keresztények helyzetéről, egyetlen kopt keresztényt ismerek és ő is Magyarországon él. Őtm egkérdezhetem esetleg, talán többet tud segíteni, mint én.

  3. Kedves Timea!
    Nagyon tettszik amiket irsz, jó olvasni a tapasztalataidat. Remélem meg sokáig élvezhetem őket. Hol olvashatok még az írásaidról? És még valami, kérlek segíts abban hogy hol tanulhatnék Arab nyelven. A párom Kairoi es nagyon szeretné ha megtanulnék Arabul. Mi is Angolul beszélünk egymással, de amikor egy beszélgetés során elejtettem egy két Arab szót nagyon hálás volt érte. Szeretném meglepni őt, hogy megtanuljak az ő nyelvén. A válaszodat kérlek az email cimemre küld el kérlek. dobimoni78@gmail.com. Ezer köszönet a segítségedért.

  4. May Allah reward you for a hard working effort and excellent writting skills. You mentioned that you are based in Cairo are you a student

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s